GA

A Reiki működéséről
Mint mindenkit, aki Reiki energiával foglalkozik, engem is sokszor foglalkoztat az a kérdés, hogyan működik. Mert működik, ez kétségtelen, de hogyan és miért.
Magam úgy vélem, hogy ezekre a kérdésekre a pontos választ a most induló új korszakban fogjuk megtalálni. Ugyanakkor analógiákkal mégis élhetünk.
Az egyik analógia, ami eszembe jutott, a fizikához köthető. 
A kvantummechanika világossá tette, hogy a részecske és a hullám ugyanannak az anyagnak-energiának (a kettő, Einstein óta tudjuk, ekvivalens) kétféle természete – ha anyagi tulajdonságait vizsgáljuk, anyagként, ha hullámként vizsgáljuk, hullámként fog viselkedni.
Ez számunkra nehezen érthető, ugyanakkor a fizikusok mindezt tényként kezelik. Ha ez igaz, miért ne lehetne mindez igaz bizonyos értelemben az élő szervezetekre is?
Ha nem csak anyagként fognánk fel a körülöttünk levő világot, hanem energiaként, hullámjelenségként is, közelebb járnánk a Reiki-energia működésének megértéséhez. Ha – első hallásra szokatlan módon – energiaként tekintünk magunkra, akkor nyilvánvaló, hogy mindannyiunknak van bizonyos rezgésszáma, melyet más rezgésekkel befolyásolni lehet. 
És ha a Reiki-kezelőre és a betegre úgy tekintünk, mint energiahullámokra, akkor ha nem is érthetjük teljesen, hogyan, de érzékelhetővé válik, miért működhet a Reiki-energiával való gyógyítás.

Élj a fényben!