Gyakran Ismételt Kérdések a Reiki-energiáról

Kit illetve milyen betegségeket lehet Reiki-energiával gyógyítani?
Mindenkit, aki beleegyezik. Gyerekek esetében szülői hozzájárulás szükséges. Beleegyezése nélkül csak kómában fekvő, öntudatlan pácienst lehet gyógyítani – illetve állatokat, növényeket a gazdájuk beleegyezésével. A reiki-energia nem köthető közvetlenül betegséghez, a kezelések során minden esetben javulás áll elő a beteg állapotában – ám amennyiben a beteg későn jelentkezik kezelésre, a reikivel az elmúlás nem akadályozható meg, ám fájdalommentes, nyugodt lesz. Ugyanakkor a reiki energia nem helyettesíti az orvost!

Kell-e bármilyen – akár vallásos – hit ahhoz, hogy meggyógyuljak a Reiki kezeléstől?
Vallásos hitre semmiképpen sincs szükség, se a kezelő, se a beteg oldaláról. A Reiki energia megtisztítja a beteget, ám a teljes gyógyuláshoz szükség van arra is, hogy a beteg maga is akarjon meggyógyulni. Akarata ellenére senkit sem lehet meggyógyítani. A beteg ugyanakkor minden esetben érzi a reiki-energiával való feltöltődést.

Milyen szabályokat kell betartani a Reiki kezelés után?
Egyetlen a Reiki energiához kötődő szabály van, a kezelés utáni 12 órában belül nem szabad zuhanyozni, ugyanis a gyorsan folyó víz elviheti a Reiki-energia egy részét illetve teljes egészét. Természetesen a beteg életmódjával (étkezés, stresszmentes élet) segítheti a gyógyulási folyamatot, és nem szabad elfeledkezni az orvosi segítségről sem a Reiki-kezelések mellett.

Ki jelentkezhet Reiki tanfolyamokra?
Bárki, semmilyen megkötés illetve előképzettség nem szükséges. 
A tananyagot én biztosítom.

Bárkiből lehet Reiki gyógyító?
Igen, nem szükséges semmilyen különleges adottság. A tanfolyam elvégzése után mindenki fog tudni Reiki-energiát közvetíteni.

Mennyi ideig tart egy Reiki tanfolyam?
A tanfolyamok időtartama 1 nap. Reggel 9 órakor kezdődik a tanfolyam, és általában délután 4-5 óráig tart. Ugyanakkor a tanfolyam csak a kezdet, a megtisztulási folyamat egyéntől függően legalább 1 hétig, de akár több hónapig is tarthat.

Mennyi időnek kell eltelnie két Reiki tanfolyam között?
Az egyéni fejlődés sebességétől függ (lehet több hónap is, ezt mindenkinek magának kell éreznie), de minimum egy hétnek el kell telnie.

Lehet-e Reiki energiával állatokat is gyógyítani?
Lehet, de kétségtelenül nehezebb, hiszen az állat mozgékonyabb, mint az ember, nehezebb neki megmagyarázni, hogy egy helyben kell maradnia. Javasolt emiatt a távkezelés használata.

Lehet-e Reiki energiával több embert (akár egy közösséget) egyszerre kezelni?
A Reiki főszabálya az, hogy egyszerre egy ember egy élőlényt tud kezelni, arra tud elegendő energiát transzformálni. Több ember esetén egymás után ajánlatos elvégezni a kezeléseket.

Lehet-e Reiki energiával akkumulátort feltölteni, parkolóhelyet találni?
Nem lehetséges, a Reiki energia csak élőlényekre képes hatni.

Lehet-e ártani a Reiki energiával?
Nem lehetséges, a Reiki energia kizárólag gyógyításra képes. 
Így védekezni sem szükséges ellene.

Élj a fényben!