Napjainkban egyre inkább felértékelődik a stresszoldás jelentősége. A hétköznapokban jelen lévő pszichés nyomás, a különböző feszültségek az emberi kapcsolatokban egyre nagyobb teret adnak olyan megoldások, módszerek felé mint például a reiki kezelés, mely hatékonyan segíthet ezen feszült állapoton.

Nem véletlen, hogy az önmagunkról való gondoskodás, az önmagunkért vállalt felelősség egyre nagyobb szerepet kap a jelen korban. A reiki kezelés a stresszoldás folyamatában játszott szerepét pedig egyre több ember ismeri fel. Hiszen egy hihetetlenül egyszerű energetikai terápiáról van szó, melyet bárki képes alkalmazni önmagán vagy másokon. A reiki kezeléshez nem szükséges különleges képesség vagy eszköz, elég 1x elsajátítani a módszert és a képesség életünk végéig velünk marad.

A stressz kezelése reikivel azért is fontos, mert ha az túl gyakran ismétlődik és tartóssá válik az életedben, akkor igen könnyen kimerülhetsz és teljesítményed meredek ívben romolhat. Sőt, előbb-utóbb fizikai betegségek is megjelenhetnek pszichoszomatikus tünetek formájában.

Hogyan segíthet rajtad a reiki a stresszoldásban? E japán módszer gyakorlása több szinten végezhető, mely egyszerűen beépíthető a mindennapokba.

Egyrészt esszenciális, hogy mindennap adj magadnak reiki kezelést. Akkor is, ha úgy érzed most oké vagy. A reiki kezelés kiváló segítség a megelőzésben, mellyel nemcsak stresszmentesebb lesz az életed, hanem erősebbé válik az immunrendszered, kiegyensúlyozottabb lesz a kedélyállapotod. A reiki önkezelés stresszoldás vagy bármilyen más célra a test különböző területeinek a megérintésével történik oda csatornázva az energiát. Ez az energia feloldja a stresszt, a toxinokat, az energetikai blokkokat így támogatva a szervezeted öngyógyító, regeneráló folyamatait. Az alvásod is sokkal pihentetőbb lesz, csak próbáld ki! Ha rendszeresen alkalmazod a reikit, több energiával, életkedvvel, kiegyensúlyozottabb lélekkel fogsz rendelkezni. Ezen a linken további kérdésekre kapsz választ.

Ne légy fukar másokon is segíteni. Amikor másoknak adsz reikit, önmagadon is keresztülmegy az energia. A reiki nem utolsósorban a másokon is segítés útja. Ugye, emlékszel Mikao Usui mester útmutatásainak utolsó sorára? “Légy kedves az emberekhez!”

A fizikai szinten túl a reiki a spirituális út is, hosszútávon a gyakorlással átalakíthatod az egész életed. Amikor az öt életszabályt követve képes vagy elengedni a haragot, az aggódást, érzed a hálát az életed eseményeiben és önkéntesen jön a segítség felajánlása, akkor már a stressz sem lesz jelen az életedben.